LA FÀBRICA DE LA FANTASIA


Resum de l'article publicat per PEP MOLIST al diari "EL PAÍS"dijous dia 4 de febrer de 2010


El darrer gran èxit és una col·lecció que ha arraconat les anteriors: Geronimo Stilton. Conté els mateixos clixés, però incorpora novetats que poden marcar el futur del llibre infantil:

1. La profusió d'ilustració.
2. La inclusió d'innombrables annexos de diferent mena, enmig del text.
3. Per aquells usuaris que en una llibreria fan preguntes com ara: Que fa quelcom aquest llibre?, en aquestes obres hi podem trobar resposta, ja que contínuament hi passen coses.
4. En aquest sentit, són llibres que recorden a Internet, pel fet que la informació és diversa i no segueix un ordre establert aparent- a excepció del fil narratiu-.
5. Una de les novetats, però, més inquietants i sorprenents es la manca d'autoria. Com a autor, hi figura el mateix protagonista, Stilton.

Geronimo Stilton és fruit d'una factoria italiana real anomenada Piemme, que ha trobat la fórmula per fabricar best-sellers infantils, amb un equip de professionals que n'elaboren el contingut, la forma, el color, els annexos, els materials d'acompanyament..., a la manera de les factories que elaboren llibres de coneixements.

Piemme, del país de Gianni Rodari, fabrica i universalitza la fantasia, més que mai. Els llibres passen de mà en mà i, en el fons, l'important és que l'infant llegeixi. També és cabdal, però, que aquest no es quedi només en Geronimo Stilton, que trobi alternatives que el portin una mica més enllà d'un producte- mai millor dit!-, literàriament limitat, que enlluerna més que no pas emociona, que dispersa més que no pas enriqueix.

I tu, què n'opines?


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada